Количка: 0.00 лв.
Български
  • office@mate.bg
  • Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.
Baldo Tradicional 500g. - Mate.bg

Baldo Tradicional 500g.

15.00 лв.
Бърза поръчка
  • Наличност На склад
  • Опаковка: 500 g.
  • Продукт без съдържание на глутен.
  • Страна на произход: Бразилия
  • Сподели с приятели

Baldo  е марка, обвита в легенди. Първоначално компанията е един от доставчиците на сушени билки от Бразилия за уругвайската марка Canarias. Добре познатите Canarias имаха много доставчици, така че отделните партиди имаха различен вкус. Най-популярни бяха опаковките с марката на производителя Baldo - тази билка се смяташе за най-вкусната от уругвайците.
В момента плантацията Baldo е единственият производител на сушени билки Canarias. Той също така предлага един класически Yerba Mate под собственото си име. Това също е билка от уругвайския тип Tipo PU1. 
 
Сушата  е типично уругвайска; фино смлени листа, бледозелени, много прах. Само листа.
 
Ароматът  на сушените плодове е зърнест, малцов и брашнен. Веднага след наливането ви удря аромата на прясно изпечени бисквити от пещ на дърва. Има карамелен аромат на прегоряла захар. Напомня ни на типични аржентински бисквитки . След известно време миризмата леко се променя към прясно изпечен, горещ сладкиш. 
 
Вкусът  е мек и кремав. На преден план се открояват малцовите нотки на зърнено кафе, придружени от малцови нотки от растителен произход. След поглъщане се усеща лека горчивина и приглушен, танинов послевкус. Зелен, свеж фурнир балансира на заден план. 
Силен и специфичен като действие. 
 
Baldo Tradicional, поради своя мек и кремообразен вкус, е добър вариант да започнете вашето приключение с Уругвай. 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: В случай на прашни уругвайски сушени билки е особено важно  да приготвите добре инфузията, и да имате добре филтрираща бомбила.